Cesta a parkování

Cesta a parkování

Pěšky nebo vlakem

Od vlakové zastávky Adamov (žel. st.) následujte žlutou turistickou značku, která vás převede po mostku (při pohledu na čerpací stanici je vlevo) přes řeku Svitavu.

  • Pokud chcete jít přímo ke kostelu (asi 15 minut), opusťte za řekou turistickou stezku a odbočte u autoservisu vlevo a pokračujte po ulici Osvobození. Ta ústí přímo u kostela.
  • Pokud raději chcete jít vycházkovou trasou (asi 1 hodina) můžete pokračovat po žluté turistické stezce až k rozcestníku Slučí studánka - obočka. Zde pokračujte po červené stezce (Okruh památníku lesníků), která vede přímo ke kostelu s cílem na Smetanově náměstí.

Od vlakové zastávky Adamov zastávka (žel. zast.) (asi 10 minut) přejděte k obchodnímu domu A.Centrum (Albert) a obejděte jej (při pohledu od vlaku) zprava. Za budovou přejděte po mostku přes řeku Svitavu, pokračujte rovně, přejděte přes plošinu k fotbalovému hřišti nad řekou. Pokračujte vzhůru do kopce (fotbalové hřiště máte po pravé straně) a přijdete na ulici Osvobození. Přejděte silnici a vydejte se vpravo vzhůru ke kostelu.

Na kole

Při příjezdu po cyklotrase č. 5 od Bílovic nad Svitavou

Pokračujte podél železniční tratě k Albertu (obchodní dům A.Centrum), přejeďte po silničním mostě přes řeku Svitavu a přijedete na Náměstí Práce. Zde odbočte vpravo, vyjeďte vzhůru na Smetanovo náměstí a pokračujte dále po ulici Osvobození vzhůru až ke kostelu.

Při příjezdu po cyklotrase č. 5 od Blanska

Přijedete na Náměstí Práce, opustíte cyklotrasu a pojedete rovně na Smetanovo náměstí a dále po ulici Osvobození vzhůru až ke kostelu.

Při příjezdu po cyklotrase č. 5077 od Josefova

Tato cyklotrasa končí na Náměstí Práce, na kterém odbočíte vlevo a pojedete rovně na Smetanovo náměstí a dále po ulici Osvobození vzhůru až ke kostelu.

Parkování kol

Kola je možné uzamčít k připraveným stojanům u oranžové budovy poblíž hlavního vchodu do kostela.

Autem

Do Adamova je možné přijet po třech cestách:

  • cesta z Blanska a Křtin přes Josefov podél Křtinského potoka
  • cesta z Bílovic nad Svitavou podél řeky Svitavy (omezený výškový profil na 3,5 m, v deštivém období je riziko zaplavení cesty)
  • cesta z Brna-Útěchova po silnici lesem (omezený výškový profil 3,5 m)

Možnosti parkování:

  • Přímo u kostela (velmi omezená kapacita)
  • Parkoviště pod kostelem u sochy vojáka (omezená kapacita)
  • Parkoviště na Smetanově náměstí a v ústí ulice Plotní
  • Parkoviště na Náměstí Práce
  • Parkoviště u obchodního domu A.Centrum (Albert)

Autobusem

Trasa pro zájezdové autobusy je vyznačena na mapce níže. Jediná vhodná cesta je po silnici z Josefova, protože jiné cesty mají omezení výškového profilu na 3,5 m.

Parkování zájezdového autobusu je možné u obchodního domu A.Centrum (Albert).